Die Verhouding tussen die Boere in die Zuid-Afrikaansche Republiek en die Portugese van Mosambiek tussen die Jare 1836-1869 - Van Tonder, Barend Samson Colyn (University of Pretoria, 2015)
Dissertation (MA)--University of Pretoria, 1952.