Die "arm-blanke" verskynsel in die Suid-Afrikaanse-Republiek tussen die jare 1882 en 1899 : 'n sosiaal-historiese studie - Pelzer, Adriaan Nicolaas Petrus (University of Pretoria, 2023)
Dissertation (MA (Geskiedenis))--University of Pretoria, 1937.