Dr. W.J. Viljoen as hoof van die onderwys in die Oranje-Vrystaat en Kaapprovinsie, 1910-1929 - Badenhorst, F (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Dissertation (MEd) -- Universiteit van Stellenbosch, 1950.