Administratiewe beheer oor die beweeg na en vertoef van Bantoes in die omskrewe studiegebied Suidwes-Kaapland : 'n studie van Artikel tien van die Bantoe (Stadsgebiede) Konsolidasiewet, 1945 (Wet nr. 25 van 1945) soos gewysig, en verbandhoudende maatreëls - De Swardt, Ignatius Petrus (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Thesis (MA)-Universiteit van Stellenbosch, 1974.