Die geskiedenis van die Burgerkommando's in die Kaapkolonie (1652 - 1878) - Roux, Pieter E. (Stellenbosch : University of Stellenbosch, 2010)
Thesis (DPhil (History))--University of Stellenbosch, 1946.