'n Vergelyking tussen die verengelsingsbeleid na die Tweede Britse besetting van die Kaap aan die begin van die 19de eeu en die verengelsingsbeleid na die oorname van die ANC-regering in 1994 in Suid-Afrika - Gabriels, Belinda Irene (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Thesis (M.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1999.