Die moderne ontwikkeling van die distrik Ceres : die vooruitgang van die distrik na 1910 verklaar uit die algemene verbeterde verkeerswee en meewerkende faktore en nie alleen uit die Wolseley-Ceres taklyn nie - Van der Merwe, Ernst Gabriel Jordaan (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1927.