n Kaapse huishoue in die 18de eeu uit Von Dessin se briefboek en memoriaal - Franken, Johan Lambertus Machiel; Schutte, C. E. G.(Christian Ernst Gerhardus); Pieterse, D. J (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Dr. John Philip's observations regarding the Hottentots of South Africa' is a MA thesis, University of Stellenbosch, 1937.