Die somboeke van die primere skool : 'n ontleding van die aard en inhoud van twee reekse somboeke in algemene gebruik in Kaaplandse primere skole en 'n vergelyking met reekse moderne Amerikaanse somboeke - Van Heerden, M. J.(Matthys Johannes) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1947.