n Ondersoek om die gelykheid van die Afrikaans-sprekende eksperimentele en kontrole skole in stds. IV en V by die aanvangsbasis van die dubbelmedium-taaleksperiment na te gaan - Van der Merwe, J. D. G.(Johan David Gerhardus),1926- (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (M.A. Sielkunde) -- Universiteit van Stellenbosch, 1947.