Die gesinsiklus in Suidwes-Kaapland : 'n sosiologiese studie van 4,500 gesinne in sewe dorpe - Van Zijl, D (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (D. Phil. Sosiologie) -- Universiteit van Stellenbosch, 1948.