Die ontwikkeling van 'n stelsel van plaaslike beheer in die onderwys in Kaapland tot die aanname van die skoolraadwet in 1905 - Van der Merwe, A. B.(Andries Brink),1924- (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1952.