Die historiese ontwikkeling van die Onder-Olifantsrivier, 1660-1902 : 'n geskiedenis van die distrik Vanrhynsdorp - Scholtz, Philippus Lodewikus; Giliomee, Hermann Buhr,1938- (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Scholtz's contribution originally published as Thesis (DLitt) -- University of South Africa.