n Kultuurhistoriese ondersoek na die ontwikkeling van Gordonsbaai, 1855-1993 - Van Schalkwyk, Helena (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (D. Phil.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1995.