Die verloop van essensiepedagogiek in Suid-Afrika : op weg na groter funksionaliteit - Baard, Hendrik Oostenwald (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1996.