Nuwe aksente ten opsigte van die sogenaamde verhoudingsproblematiek in Suid-Afrika, met besondere aandag aan plaaslike gemeenskappe - Zuydam, Jacques van (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Tesis (M. A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1996.