Die skooltuin as middel by die onderwys van praktiese landboukunde in die Kaap-Provinsie, met enige aantekeninge oor die toestande waaronder landbou-onderwys geskied - Le Roux, Marthinus Smuts (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1937.