n Ondersoek na die verband tussen die skrifprestasies van blanke leerlinge in die sekondere klasse en die aantal standerds waarin hulle drukskrif gebruik het voor hulle na lopende skrif oorgeslaan het - Heese, J. de V.(Jacob de Villiers),1901-1965 (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (D. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1940.