n Ondersoek na die histologiese veranderinge in die pankreas-eilandweefsel tydens alloxan-diabetes en die wat ontstaan na eksperimentele verhoging van die bloedsuiker-spieel - Esterhuizen, A. C.(Andries Cornelius) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Sc.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1948.