Die onderwys van Engels as tweede taal in laerskole waar Afrikaans sterk oorheersend is met spesiale verwysing na Kakamas en omtrek : 'n voorlopige ondersoek - Loock, Louis J. U (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1949.