Immigrasie aan die Kaap gedurende die bewind van die Hollandse Oos-Indiese Kompanjie - Louwrens, J. E. (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Thesis (DPhil) -- University of Stellenbosch, 1954.