n Beskouing van enkele aspekte van 'n paar Afrikaanse romans - volkskundig, maatskaplik en individueel - in die lig van Europese romans met min of meer ooreenstemmende temas - Le Roux, Dewaltina C (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Thesis (MA) -- University of Stellenbosch, 1954.