Die geestelike bearbeiding van die lidmate van die Nederduitse Gereformeerde Kerk te velde, in krygsgevangenekampe en konsentrasiekampe gedurende die Tweede Vryheidsoorlog, 1899-1902 : 'n historiese en kerkregtelike studie - Lourens, J. H.(Jacobus Hermanus) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (B.D.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1960.