n Ondersoek na die moontlike oorsake van prestasie-afname tussen standerd vyf en ses en moontlike voorkomende maatreels met spesiale verwysing na die rol van die sielkundige in hierdie voorkomende optrede - Ham, R. P.(Rudolph Philip) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Skripsie (M.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1977.