Geskiedenis in perspektief : die verantwoording van 'n perspektiwiese benadering ten opsigte van historiografiese konflikte aan die hand van die polemiek tussen die liberale en Marxistiese perspektiewe in die resente Suid-Afrikaanse geskiedskrywing - Nel, Philip (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrifte (D. Phil.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1983.