Die geskiedenis van die onderwys van Blankes in (a) die republieke Stellaland en Goosen 1882-1884, en (b) die kroonkolonie Brits-Bechuanaland 1885-1895 - Calitz, Jan Richard (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1944.