Ondersoek na die korrelasie tussen die paslengte van kort afstand hardlopers en enkele liggaamsmate: (1) slapheid in die heupgewrig, (2) lengte van die dy, (3) lengte van die been - Van Niekerk, B. J.(Barend Johannes) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (B. Ed. Ph.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1945.