n Antropometriese ondersoek op skoolmeisies van 6 - 16 jaar op Stellenbosch en Malmesbury - Gerdener, Eleonora Maria Charlotte (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (B. Ed. Ph.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1946.