Die kerkmusiek in die Evangeliese Lutherse Kerk in Strandstraat, Kaapstad, tussen 1780 en 1880 - Ottermann, Reino (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Mus.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1963.