n Kritiese beskouing van die ontwikkeling van die bestuur en organisasie van die visnywerheid in die Republiek van Suid-Afrika en Suidwes-Afrika - Baard, Frederick Ryk Ludolph (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (D.B.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1971.