Marksosialisme, met spesiale verwysing na die ekonomiese stelsel van Joego-Slawie - Pretorius, Karl Rudolph (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Comm.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1976.