Drie 'Hollandse' romans van Arthur van Schendel : 'n ontleding van De Waterman, Een Hollands drama en De grauwe vogels - Britz, E. C.(Etienne Cornelius),1946- (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (D. Litt.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1980.