n Didaktiese ontleding van die taalleeronderrig (Afrikaans eerste taal) in die senior primere fase en die aanbeveling van 'n meer wetenskaplik-gefundeerde onderrigbenadering - Steenkamp, Petrus Johannes Kruger (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1982.