Die groeiende rol van die vrou in die Afrikaanse pers met spesifieke verwysing na Die Burger en die Nasionale Pers - Van der Vyver, Marita (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Joernalistiek) -- Universiteit van Stellenbosch, 1987.