Alternatiewe Onderwys' met besondere verwysing na die situasie in die RSA : 'n fundamenteel-pedagogiese verkenningstudie - Swart, Kenau (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1988.