Anton Makarenko (1888-1939) as 'n grondleer van kommunistiese opvoeding in die U.S.S.R. : 'n studie in die historiese opvoedkunde - Hamman, W.(Walters) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1988.