Die D'Urban - Philip verhouding met spesiale verwysing na hulle Kafferpolitiek in 1834, en veral gedurende die 1835 Kafferoorlog, en ook hulle invloed op die samestelling van die Glenelgstelsel - Van Wyk, A. H. du Preez(Andries Hercules du Preez) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (M.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1929.