Leesonderrig aan volwassenes, met spesiale verwysing na leesonderrig aan volwasse Naturelle in Nyasaland - Pretorius, J. L.(Johannes Lodewicus) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1946.