Die nastrewing van die doelstelling om leerlinge te laat kennismaak met die wetenskaplike metode van ondersoek in biologie-onderwys - Avenant, P. J.(Pieter Johannes) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M.Ed.) -- Stellenbosch Universiteit, 1966.