Ondersoek na die waterbehoeftes vir besproeiings-boerdery binne die natuurlike grense van 'n groot besproeiingsdistrik en metodes om daaraan te voldoen : met spesiale verwysing na die groter Koelenhof-gebied. - Schumann, Christian Adolf Waldemar (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M.Ing.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1977.