n Opvoedkundig-sielkundige studie na die geborgenheidsbelewing van die spesiale klas-kind met spesiale verwysing na geborgenheid as element in die skepping van 'n terapeutiese klimaat in die spesiale klas - Pretorius, Izak Johannes (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M. Ed.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1980.