Stilbaai : 'n studie van die konflik tussen bewaring en ontwikkeling in kusdorpe en aanbevelings vir ordelike en sinvolle ontwikkeling - De la Bat, B. J. G.(Bernabe Jean Gerhard) (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (M.A.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1986.