Die klein plattelandse gemeente : 'n ondersoek in Oos-Kaapland - Pretorius, Cornelis Johannes,1968- (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Verhandeling (B. Th.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1992.