Bydraes tot die anatomie, ontwikkelingsgeskiedenis en biologie van die Suid-Afrikaanse Scincide, Acontias Meleagris (Linn.) - Van der Merwe, N. J.(Nicolaas Johannes),1916-1969 (Stellenbosch : Stellenbosch University, 2012)
Proefskrif (D. Sc.) -- Universiteit van Stellenbosch, 1943.